Скална маса падна и блокира част от пътя на АМ „Струма“

Поради срутване на скална маса в събота вечер, движението временно се осъществява двупосочно в платното в посока София. По предварителни данни се очаква движението между 7-ми и 9-и км от АМ „Струма“ да бъде пуснато в понеделник.

Създава се организация за разчистване на падналата скална маса в платното за Перник на АМ “Струма”, в участъка от 7-ми до 9-ти км. Изчакахме да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса, каза пред бтв председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, след като направи оглед на отсечката. Атмосферните условия предполагат активизиране на такива срутища, очакваме и на други места, добави той. Работим превантивно по обрушване и замрежване на участъците, включително и на АМ “Струма” сме възложили омрежване на участъци, за да предотвратим тези явления, заяви председателят на АПИ.

Остава затворен и пътят в Искърското дефиле. Над 2000 кубика скална маса се срутиха в петък в района на село Елисейна. Опитите за разчистване на терена продължават. /БГНЕС