Скандал в НС: Петков нахлу в стаята на Възраждане

“Исках да им кажа ясно, че независимо колко невъзпитани и просташки са техните маниери, аз искам да ги уведомя, че това, което правят е противоконституционно. Влизам в тяхната стая с възможност да си поправят грешката. С тези хора не може да има разговор”, това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.


Той влезе в стаята на Възраждане след като депутати от групата саботираха изявление на Явор Божанков от трибуната в НС.

“Тези хора са позор за човешкия род. Петков влезе в стаята ни, казах му да излезе, защото водим лични разговори той каза, че няма да излезе. Какво можех да направя”, това заяви от своя страна Костадин Костадинов, лидерът на Възраждане. “Ние няма да подкрепяме нито една кандидатура за председатели на комисии, затова и не гласувахме за Пеевски. Това правителство е делегитимирано”, коментира още Костадинов.

Междувременно председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи наказание с порицание шестима депутати за нарушаване на реда в пленарната зала. Това са Георги Георгиев от ПП-ДБ и Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и Костадин Костадинов от “Възраждане”. /БГНЕС