Скандал в НС за въглищните централи

Председателят на парламента Вежди Рашидов даде 15-минутна почивка след като напрежението в пленарна зала ескалира заради изказвания на народните представители от „Възраждане“ Искра Михайлова и Цончо Ганев и Георги Гьоков от БСП, предаде репортер на БГНЕС.

Искра Михайлова заяви, че хората от въглищните региони на България изпитват несигурност заради закриването на въглищните централи и подчерта, че народни представители от старозагорския многомандатен район са получили покани на имейлите си покани за предоговаряне и условията за закриването на въглищните централи.

Георги Гьоков излезе на парламентарната трибуна и каза, че са се изрекли лъжи, които лично го засягат като народен представител от 27 МИР Стара Загора и като последователен защитник на комплекса „Мини Марица Изток“. По думите му всичките му изявления са в тази посока в НС. „Това, че някой излиза и казва, че съм поканен на някаква среща, не отговаря на истината“, категоричен е той.

Цончо Ганев от своя страна заяви, че разбира, че бившият министър от четворната коалиция на Кирил Петков, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, заради преклонната си възраст, няма възможност да си преглежда имейлите. „Но много хубаво ще бъде поне един бивш министър да има елементарна технологична грамотност, защото друга няма, но да си види имейла, да си види поканата, защото бяха поканени не само представители на БСП, които гласуваха „въздържал се“ – това означава закриването на ТЕЦ-овете и БСП работи за това“, смята той. „Поканен сте, затова недейте да лъжете“, каза още Ганев.

След тези изказвания народните представители от двете политически формации се събраха около парламентарната трибуна. /БГНЕС