Скарлет Йохансон: Организацията зад „Златен Глобус” трябва да се реформира

Актрисата Скарлет Йохансон се присъедини към критиците на тялото зад наградите "Златен глобус" и по-точно на начина, по който планира да се справи с дискриминацията.

Организаторите на "Златен глобус" Холивудската асоциация за чуждестранна преса (HFPA) е обвинена в липса на многообразие и непрозрачна работа.

По-рано тази седмица органът гласува реформи за разширяване на членството си.

Йохансон е сред звездите и фигурите в бранша, които твърдят, че HFPA все още се нуждае от "фундаментална реформа".

Наградите „Златните Глобус” са на второ място след Оскарите по значимост, но организаторите са обвинени в дискриминационни практики и други етични пропуски.

През февруари материал в „Лос Анджелис Таймс” разкри, че сред 87-те членове на организацията, които гласуват за наградите, няма чернокожи хора.

Тази седмица HFPA очерта пакет от реформи за начина, по който работи, в опит да направи организацията по-приобщаваща.

Те включват разширяване на членството, с акцент върху набирането на цветнокожи членове и наемане на съветници за разнообразието.

"Днес преобладаващият вот за реформиране на Асоциацията потвърждава ангажимента ни за промяна", заяви президентът на HFPA Али Сар.

Много известни холивудски фигури заявиха, че инициативите не са достатъчно добри.

Йохансон, която е номинирана за пет Златни глобуса, призова останалите във филмовата индустрия да бойкотират организацията, освен ако тя не направи наистина значителни вътрешни промени.

36-годишната звезда припомни, че е била изправен пред "сексистки въпроси и забележки на някои членове на HFPA, които граничат със сексуален тормоз"./БГНЕС, Би Би Си