Скарлет Йохансон заведе дело срещу Дисни

Актрисата Скарлет Йохансон ще съди Дисни за нарушение на договора и онлайн стрийминг на „Черната вдовица“, съобщи РИА Новости.

Искът е заведен в съда в Лос Анджелис в четвъртък. Според документ, цитиран от „Вашингтон поуст“, договорът на актрисата предвижда възнаграждение в зависимост от печалбата на филма в кината и не предвижда премиерно онлайн излъчване на филма.

„Дисни умишлено, без правно основание, наруши договора от страна на Marvel, за да попречи на Йохансон да получи пълната печалба от договора“, цитира откъс от исковата молба изданието.

„Черната вдовица“, пуснат в кината и на платформата Disney + на 9 юли, спечели 318 милиона долара, далеч под очакванията. Според Асоциацията на собствениците на киносалони в САЩ ниският бокс офис е до голяма степен следствие от онлайн излизането на филма.

Според иска, представители на актрисата се интересували от обсъждане на нови условия и преработване на договора, но нито Marvel, нито Дисни откликнали на това. Според „Вашингтон поуст“ пускането на филма на стримийнг платформата Disney + може да „струва“ на Йохансон над 50 милиона долара. /БГНЕС