Ски екипировката на сезон 2019/2020 – лека, цветна и функционална

Последните тенденции в ски екипите представиха инфлуенсъри в навечерието на новия зимен сезон, предаде репортер на БГНЕС.

"Сезонът се характеризира с изчистени линии, ярки цветове, има много технологични въведения, които ще направят комфорта на скиорите и на сноубордистите по пистите изключителен. През последните години водещите световни производители, всеки следващ сезон, ни изненадват с иновативни решения, не само като дизайн и цветове, но и като технологии. Тяхната цел е да осигурят комфорт на практикуващия като задържат неговата топлина и попречат на външните неблагоприятни условия да развалят удоволствието на човека от прекарването в планината", заяви Георги Бобев от Maxsport. Тази вечер във фирмения магазин за ски екипировка се проведе специално събитие съвместно със Smart Lady на Fibank и Diners Club International.

Един от водещите брандове, които миналата година ни изненадаха с първото плетено ски яке, тази година въвеждат технология, която не позволява човек да се изпотява.

„Тази технология се казва хидробот и тя действа като хидро клапан, който предпазва човек, когато спортува през зимата и отделя повече телесни течности, те по един специален начин да се отвеждат от тялото, така че то да остава сухо. Влагата отива навън, а топлината се задържа”, обясни механизмът на действие на технологията Бобев и добави, че най-важната функция на екипировката е да предпазва човека в планината от студ, влага, сняг или дъжд, вятър, както и да бъде лека.

По време на ревюто бяха показани карбонови ски обувки, които се отличават с изключителна лекота и позволяват на скиорите да побягат със ските нагоре и да се спуснат надолу.

„Водещият производител в тази област предлага една обувка, която се доближава до мечтата на всички маниаци, обувките да са максимум 1 кг. Тя е малко над 1 кг”, представи иновацията Бобев.

Попитан колко ще ни струва подготовката за новия зимен сезон, той отговори, че това зависи на какъв клас екипировка, ски обувки и ски се спрем.

„Ние предлагаме оборудване от среден и висок клас. Ски екипът е от порядъка на 1000-2000 лв., ските – 500-2500 лв. Ски обувките са отделен сегмент. Те са една много висока технологична област през последните години. Почти всички световни производители правят обувки по вашия крак. Цената само на обувките варира между 250 и 1000 лв.”, посочи Бобев. /БГНЕС