Скиперс със силно бягане на 150 метра в Острава

Нидерландката Дафне Скиперс се представи силно на традиционния лекоатлетически турнир "Златен шпайк" и записа време от 16.56 секунди в бягането на 150 метра. По този начин Скиперс, която бе измъчвана от контузия в гърба в последните седмици, регистрира европейски рекорд и най-добро постижение в света за сезона в дисциплината.

Дафне Скиперс постигна много силен резултат на 150 метра.

"Допреди две седмици се борих с контузия в гърба и не можех да тренирам нормално, така че съм много щастлива от този резултат. 150 метра е перфектното бягане за мен. Мога да бягам бързо и не чак толкова далеч. 200 метра ме уморяват повече, така че това наистина е точната дистанция за мен", сподели Дкиперс след успеха.

Норвежецът Карстен Вархолм записа 12-та поредна победа в бягането на 400 метра с препятствия, но бе разочарован от времето си 47.62 секунди, след като при последното си бягане в Стокхолм записа страхотните 46.87 секунди, доближавайки се на девет стотни от световния рекорд на Кевин Йънг от 1992 година. Следващата седмица Вархолм ще бяга на състезанието от Диамантената лига в Рим.

Барбора Шпотакова не остави шанс на конкуренцията в хвърлянето на копие.

Сифан Хасан от Нидерландия, която наскоро подобри световния рекорд в едночасовото бягане, записа успех на 5000 метра, макар и с по-невпечатляващ резултат - 14 минути 37.85 секунди. "Все още съм уморена от едночасовото бягане. Беше тежко за тялото ми, но дадох всичко от себе си в последната обиколка", сподели Хасан.

В хвърлянията Даниел Стол от Швеция записа 15-та поредна победа в хвърлянето на диск, а Барбора Шпотакова зарадва домакините с успех в хвърлянето на копие с най-добър резултат за сезона - 65.19 метра. /БГНЕС