Румънският съд даде разрешение за започване на процеса срещу Андрю Тейт

Румънските съдилища отхвърлиха исковете на британския инфлуенсър Андрю Тейт и дадоха зелена светлина за започване на процеса срещу него в страната по обвинения в трафик на хора в организирана престъпна група и изнасилване, предаде АФП.


В решението си съдът в Букурещ "отхвърля като неоснователни исканията" на обвиняемия и "потвърждава законността на процедурата, като разпорежда откриването" на производството.

Все още обаче не е определена дата за провеждането му.

Адвокатите му веднага обжалват решението, като го смятат за "незаконно и необосновано" и обещават да "изяснят своята невинност".

37-годишният мъж инфлуенсър ще се яви в съда заедно с 35-годишния си брат Тристан.

Прокуратурата ги подозира, че са въвлекли няколко жени в сексуална експлоатация.

Те бяха арестувани в края на 2022 г. и прекараха три месеца в ареста в Букурещ. Повдигнати са им обвинения през юни 2023 г. и нямат право да напускат страната.

Според прокурорите жертвите са били хванати в капан от двамата мъже, които са симулирали чувства към тях (известен като метода "loverboy"), преди да бъдат принудени "чрез актове на физическо насилие и психологическа принуда" да произвеждат порнографски филми.

Андрю Тейт е обвинен и в изнасилване в два случая.

Двамата братя, които отричат всички обвинения, са обект и на "европейска заповед за арест", издадена от британските власти. Тя се отнася и до "обвинения в изнасилване и трафик на хора" след жалби, подадени от няколко жени.

През март румънското правосъдие посочи, че е готово да приеме екстрадицията им, но само след съдебен процес в Румъния, който може да отнеме години.

Роденият в САЩ през 1986 г. инфлуенсър Андрю Тейт живее в Румъния от няколко години. Преди да се озове зад решетките, той казва, че оценява "свободата" и "факта, че корупцията е достъпна за всеки".

Забранен от Instagram и TikTok заради женомразки коментари, кикбоксьорът е следван от повече от 9 милиона души в социалната мрежа X, където показва изпъкналите си мускули, пуши пури и очарова милиони тийнейджъри с луксозните си автомобили.

Той пропагандира анти-феминистки теории и дава съвети на мъжете как да станат богати. /БГНЕС