Слънчево и топло, температурите ще достигат 24 градуса

Днес над страната ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, предаде репортер на БГНЕС.

Ще духа умерен, в североизточната половина от страната до силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по Северното Черноморие, в София - около 20°, в северните райони 21-23, в южните до 24 градуса. В събота ще бъде предимно слънчево, а температурите ще останат високи между 22 и 27 градуса, за София 22 градуса.

В неделя преди обяд в Западна, а по-късно и в Централна и Източна България на много места ще има валежи, след обяд в отделни райони интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В западните райони дневните температури значително ще се понижат, а в източните ще са все още високи за първата половина от април. През нощта срещу понеделник валежите в цялата страна ще спрат, а в понеделник от запад на изток облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. Ще е хладно, с максимални температури между 10° и 15°. /БГНЕС