Слънце и гръмотевични бури се редуват до неделя

Новият месец започва с валежи в следобедните часове, придружени от гръмотевици, на места се очакват и градушки, предаде репортер на БГНЕС.

По-интензивни валежи и гръмотевични бури се очакват днес следобяд в Северна и Североизточна България. Температурите ще бъдат между 28 и 31 градуса. В петък валежи и гръмотевици се очакват само над Източна България. В западните райони ще преобладава слънчево време, температурите ще бъдат с градус-два по-високи – около 29-34 градуса, за района на София около 31 градуса.

В събота над страната ще премине циклон, който ще донесе валежи и гръмотевични бури още от сутрешните часове в Северна България, на обяд и след обяд в останалите райони на страната. На места се очакват значителни валежи, особено в следобедните часове по Черноморието, на места в страната се очакват и градушки. Температурите слабо ще се понижат и ще бъдат между 26 и 31 градуса. Вечерта валежите ще спират, а в неделя отново ще преобладава слънчево време, с температури до около 35 градуса в някои райони на Северна България. /БГНЕС