Слънце над цялата страна

Слънчева събота, възможни са превалявания в източните райони и планините.

На снимката: Планинският ресторант Ешер (Вайсбад/Швейцария), вкопчен в ръба на стръмна скала, на 100 метра височина.

Предимно слънчево ще бъде днес над почти цялата страна, само в крайните източни райони се очакват слаби превалявания. Температурите ще бъдат от 17 до 22 градуса.

Над планините по-значителна облачност ще има в следобедните часове, когато на места ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, а на 2000 метра – около 6 градуса.

Над Черноморието ще има по-значителна облачност и превалявания, придружени с гръмотевици, в следобедните часове. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18 - 20 градуса, на морската вода – 14 градуса, вълнението на морето ще е около 2 бала.

В неделя започва ново заоблачаване, като валежи и гръмотевични бури се очакват предимно в Западна България. Дневните температури в неделния ден ще останат високи около 19-25 градуса.

В понеделник ще продължи да вали предимно в западните райони, където се очакват гръмотевични бури. Температурите в страната ще бъдат между 17 и 23 градуса.

Във вторник се очаква да вали в цялата страна, като и температурите ще се понижат и ще бъдат между 14 и 19 градуса, до около 22 градуса в южните райони.

В сряда валежите ще продължат, повече в Западна и Северна България, а температурите ще останат без промяна.

И в четвъртък се очакват превалявания, но вече по-слаби.

От петък се очаква времето да се стабилизира и да бъде предимно слънчево, а температурите ще достигат летни стойности след 20 май. /БГНЕС