Слави Трифонов: Явно задкулисните договорки други ги правят

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира днешната процедура, при която Народното събрание не одобри Любомир Каримански за управител на Българска народна банка. "За" единственият останал кандидат гласуваха 58 депутати, "против" бяха 36, а въздържали се 84 народни представители. Според Трифонов догворките са били направени от други.

Ето какво написа тази вечер лидерът на ИТН в страницата си във Фейсбук:

"Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!

Между другото, гледах внимателно дебата в НС, ако въобще това можеше да се нарече дебат. И през всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един!

А нали сме парламентарна република и нали затова е процедурата - да се води дискусия в параламента и да се сблъскат мнения “за” и “против”. Аз аргументи “против” Любомир Каримански не чух, даже чух само хвалебствени думи. Но видях гласове “против” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и действия се разминаха и нямаше никаква корелация.

Обвиняват “Има такъв народ” в задкулисни договорки, но явно договорките ги бяха направили други.

Благодаря на Любомир Каримански - достоен и смел мъж. Той спечели, защото уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите успехи в него", заявява Слави Трифонов. /БГНЕС