Слави Трифонов: Имаме нова коалиция – ПП, ГЕРБ, ДБ и ДПС

“Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДБ и ДПС приеха френското предложение за Северна Македония. И какво стана сега - имаме нова коалиция. Това е направо сюрреалистично. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила си във фейсбук.

Буквално до вчера, за Кирил Петков от “Продължаваме промяната” и за Христо Иванов от ДБ, да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и моделът “ГЕРБ и ДПС” трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот в България. А днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати. Прегърнати са заедно за България, за да махнат ветото над Северна Македония, защото така е предложила Франция. И човешките права на българите в Македония, и признаването на така наречения “македонски език”, и езикът на омразата срещу българите - това не е важно. Важно е да сме по-тихи от водата и по-ниски от тревата, за да не разсърдим Великите сили. Както винаги, добави Трифонов. Майната им на достойнството и националното самочувствие. Такъв е животът. В такива сложни времена живеем и явно всеки трябва да решава сам за себе си. Аз моето решение го взех и днес стана ясно защо, посочи той.

Темата Северна Македония беше обявена като “червена линия” за БСП. Днес БСП преглътнаха своята “червена линия” и гласуваха “въздържали се” и предадоха българския национален интерес. “Червената линия” или власт на всяка цена, г-жо Нинова? И вие направихте своя избор, коментира още Трифонов. /БГНЕС