Слави Трифонов: Цяла България разбра за лицемерието на Христо Иванов и ДБ, отиваме на избори

От днешния запис всички разбраха за лицемерието на Демократична България и лично на Христо Иванов. Това е отвратително. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, предаде репортер на БГНЕС.

Трифонов съобщи, че "ИТН няма място с тези лицемери и няма да участва в правителство". Той се обяви за незабавни избори.

„Христо Иванов и ПГ „Демократична България“ говореха днес в парламента това, което наистина мислят. Лицемерието им лъсна пред всички. Говореха в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говореха, защото не знаеха, че са на живо. Като свикнеш с микрофоните и камерите, забравяш, че те всъщност излъчват. За пръв път в съвременната българска история видяхме истинското лице на задкулисието, манипулацията и лъжата“, каза Трифонов.

Той посочи, че без да знае, че е на живо Иванов е казал, че „те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Т.е. нещата започнаха да се размиват.

Това означава, че в прав текст Христо Иванов и ДБ и ПП ни наричат мафия, не защото е вярно, а защото така изглеждат 100% бели. Христо Иванов признава, че лъжат, че сме мафия. Всички го знаем, но сега в прав текст признават, че нагло и брутално лъжат. И това, че ИТН не са мафия е проблем. Това е просто отвратително“, заяви Трифонов.

„ИТН получават правото на търпими членове на управляващата коалиция, с което изключително им се намаляват активите. Ако няма да си смените председателя на групата, то поне излъчете друг преговарящ екип. Вие няма да имате министри. Край на цитата на Христо Иванов. Той продължава да страна, че ние сме приемлива част от коалиция и има наглостта да иска друг да е председател на нашата ПГ, поставят условия ИТН да нямат министри. Тогава изобщо защо има преговори. За какво симулират разговори. А за да сме мафия и ИТН да е виновна за всичко. Сега е ужасен проблем, че ние не сме мафия, а те са 100% бели. Отвратително“, попита Трифонов.

Той заяви, че лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Трифонов отново цитира Христо Иванов: „Той каза, че когато Асен Василев ще трябва да разговаря с Тошко Йорданов, ще трябва да се обсъжда какъв министерски пост Кирил Петков ще трябва да заеме. Край на цитата. Какъв министерски пост Кирил Петков трябва да заеме. Никакъв Христо! Никакъв пост не трябва да заеме той. Нали за вас най-важна бе България“, каза Трифонов.

В записа от срещата на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства свързани с Джемкорп, която се проведе днес в зала Запад на НС и в която участват депутати от „Демократична България“, стана ясно, че Христо Иванов и Атанас Атанасов разкриват какви са целите на Закона за КПКОНПИ. Христо Иванов открито говори за парламентарно крило в „Продължаваме промяната“ на Лена Бориславова. Той признава, че другото крило в ПП, не това на Лена Бориславова, са на мнение, че Законът за КПКОНПИ трябва да бъде ревизиран сериозно. Според него Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ е съобщил, че ще гласуват след избирането на правителството, „защото искат да са сигурни, че ако, вие си направите бухалка, ние ще се в коалиция, която ще управлява тази бухалка“.

Според Христо Иванов, другата седмица преговорите може да стигнат до "късо съединение" и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е предложен за премиер. /БГНЕС