Слави Трифонов: Заев се среща в София с хора, които са никакви

Днес македонският премиер Зоран Заев се срещна с хора в София, които са никакви. Това каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по време на среща със студенти в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС.

"Днес Зоран Заев се срещна с Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Това е неговото разбиране", каза още Трифонов и подчерта: „Той /Заев – бел.ред./ трябваше да се види на първо място с президента и с премиера“.

Слави Трифонов каза, че РСМ не може да започне преговори без да изпълни необходимото. Докато българинът не е спокоен за историята си, какво представлява РСМ, нашето мнение ще бъде еднакво с това на всички българи.", каза още той.

БГНЕС припомня, че Зоран Заев започна визитата си в София със среща с Бойко Борисов в централата на ГЕРБ. След това македонският премиер беше приет от лидера на БСП Корнелия Нинова и чак след това отиде за разговори в МС със служебния премиер Стефан Янев. Официалната част на визитата му приключи в Президентството, където беше приет от Румен Радев.

Репортерът на БГНЕС уточнява, че от „Има такъв народ“ са отказали среща със Заев. Самият Заев призна, че това се е дължало на ангажименти свързани с предизборната им кампания.

Слави Трифонов не отговори директно на въпроса каква отговорност ще поеме в бъдеще.

Отсъствието ми от парламента не отменя моята отговорност, обясни лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов пред пловдивски студенти решението да не се кандидатира за депутат в следващия парламент, предаде репортер на БГНЕС.

„Когато човек се кандидатира и после се откаже, както правят някои, сменя вота“, заяви Трифонов.

Това е първата публична изява от много време насам за популярния телевизионен водещ, чиято партия стана втора политическа сила на предходните избори. През последните няколко месеца той отправяше своите политически послания и изразяваше позиция по важни теми единствено чрез постове във Фейсбук.

„Човек се показва само тогава, когато има какво да каже“, каза Слави Трифонов още в самото начало на разговора.

Въпросите на студентите към него и другите представители на партията – Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев, бяха в различни посоки, но част от тях бяха свързани с предстоящия машинен вот.

„Гласуването с машините наистина ограничава по някакъв начин купения вот“, каза Трифонов, а за падането на ограничението за секции в чужбина подчерта: „България е навсякъде, където има и дори и един българин, който има право да упражни правото си на глас“.

Трифонов увери, че партията му в следващия парламент ще направи и стъпки за това страната ни да върви към въвеждане на електронното дистанционно гласуване. Според Слави Трифонов сегашното служебно правителство се опитва да се освободи от всички корумпирани чиновници в страната. /БГНЕС