Славия хвърли бомбата на "Герена" с обрат срещу Левски

Славия хвърли бомбата на "Герена". "Белите" обърнаха Левски с 2:1 и го оставиха без победа в седми пореден мач от Първа лига. Това се случва на "сините" за пръв път от 70 години насам.

Гостите пратиха топката в след само три минути игра, но голът не бе зачетен. Галин Иванов даде перфектен извеждащ пас към Ахмед Ахмедов, който се озова сам срещу вратаря и с левия крак я пусна покрай Пламен Андреев. Първоначално засада не бе маркирана, но след намесата на VAR се оказа, че Ахмедов е в засада.

В 20-ата Левски поведе. Завърналият се след контузия Ивелин Попов отбеляза с глава 1:0. В последната секунда на първото полувреме Людовик Соарес извърши нарушение срещу Роналдо на границата на наказателното поле, реферът отсъди пряк свободен удар и даде жълт картон на играча на Славия. Георги Миланов стреля от прекия свободен удар, а топката попадна в ръцете на вратаря.

В 54-ата минута Левски направи добра многоходова атака, която завърши с удар на Уелтон. Топката обаче срещна ръката на Галин Иванов и Георги Кабаков отсъди дузпа за Левски. Ивелин Попов изпълни дузпата, но Светослав Вуцов показа рефлекс и спаси шута му.

В 77-ата "белите" изравниха. След центриране от ъглов удар, топката бе изпратена на задна греда, бе върната около точката за изпълнение на дузпа и Емил Виячки от воле изпрати топката в мрежата за 1:1.

В 90-ата минута Славия вкара втори гол. "Белите" направиха страхотна атака, Галин Иванов направи феноменален пас с пета към Ерол Дост и юношата на Лудогорец посече Левски с удар извън наказателното поле.

Така Славия събра 32 точки на четвъртото място в таблицата докато Левски остана шести с три точки по-малко..

Грозни сцени се разиграха по трибуните след последния съдийски сигнал. Привърженици на "сините" атакуваха сектора с агитката на "белите" и се стигна до сблъсъци. В крайна сметка полиците укротиха страстите. /БНЕС