Славия продължи с победите след обрат над Ботев Враца

Отборът на Славия продължи с добрите си изяви от началото на сезона в Първа лига, след като победи Ботев Враца с 2:1 у дома в мач от седмия кръг на първенството. На стадион "Славия" в столичния квартал "Овча Купел" домакините направиха пълен обрат, за да запишат трети пореден успех в шампионата.

"Белите" започнаха активно двубоя и можеха да поведат в 20-та минута, когато изстрел с глава на ветерана Галин Иванов срещна напречната греда. Скоро след това гостите от Враца поведоха в резултата след центриране от корнер, което Меси Биатумусока засече с глава. Възпитаниците на Златомир Загорчич успяха да изравнят точно преди почивката, когато Камело Нгуено вкара с акробатичен удар от воле след центриране отляво на Радослав Кирилов. Капитанът на Славия бе в основата и на втория гол за Славия в 49-та минута, след като проби отляво и отправи изстрел, който бе блокиран от вратаря на Ботев Красимир Костов, но при добавката Тони Тасев не сбърка от близко разстояние.

До края на мача не паднаха повече голове и Славия спечели с 2:1, за да събере актив от 12 точки, с който се изкачи до пето място в класирането. Ботев Враца заема 10-та позиция в подреждането със 7 точки. /БГНЕС