Славия стартира подготовка с двама нови, Галин Иванов и Велковски остават засега

Отборът на Славия започна подготовка за пролетния полусезон на шампионата с две нови попълнения, предаде репортер на БГНЕС. Това са полузащитникът Георги Вълчев от Ботев Враца и нападателят Ивайло Димитров - Косъма. Последният започва втория си престой при „белите", след като игра за Арда и Етър.

Много съм щастлив, че отново се връщам тук и имам честа да работя с това треньорско ръководство. Надявам се да оправдая гласуваното ми доверие", заяви Димитров пред медиите. „И аз съм щастлив, че съм в отбора на Славия. Надявам се да се представим добре, да гоним и постигаме целите си, да сме живи, здрави и успехи", допълни Вълчев.

До този момент Славия се раздели с петима футболисти - Владислав Узунов, Илиян Мицански, Николай Дюлгеров и Славчо Шоколаров напуснаха преди Нова година, а днес Давид Муньос премина в румънския Академика. Четирима юноши пък най-вероятно ще доиграят сезона като преотстъпени, за да трупат игрови опит.

Отиваме в Турция да направим една хубава подготовка и да се подготвим за втория полусезон. Противниците за контролите са достатъчно сериозни, дано повторим резултатите от последните шест месеца. Аз съм максималист, искам отборът да напредва, показваме хубави игри и да постигаме резултати. Галин Иванов е играч на Славия, към момента няма оферти за него, но трансферният прозорец е отворен. Димитър Велковски също остава засега, той е добър футболист и заслужава да отиде в чужбина", заяви старши треньорът Златомир Загорчич.

Търсим добри играчи на всеки пост, евентуално крайни бранители, ако намерим ще е идеално. На първия лагер няма да има футболисти на проби, възможно е за лагера в Турция да пристигнат, но засега няма. Запазихме по-голямата част от футболистите, което е добре. Да, Галин е важен за нас и съм говорил с него. Ако се отвори за него оферта от чужбина, ще бъде идеално за него и за клуба, но ще загубим един добър футболист", допълни сърбинът.

Славия ще изиграе шест контроли по време на лагера си в Алания, Турция между 17 януари и 7 февруари. Програма на контролите на Славия: 19 януари: Славия - Олександрия (Украйна); 21 януари: Славия - Оренбург (Русия); 25 януари: Славия - Спартакс Юрмала (Латвия); 29 януари: Славия - Серед (Словакия); 2 февруари - търси се съперник; 6 февруари: Славия - Мариупол (Украйна) и Славия - България до 19 години. /БГНЕС