Славия удари Левски на "Герена"

Славия победи Левски с 2:1 в двубой от 23-и кръг на Първа лига, игран пред няколко хиляди зрители на "Герена". Славия изигра отличен мач и заслужено стигна до успех в най-старото столично дерби.

„Белите“ поведоха в резултата с гол още в седмата минута на Ивайло Димитров. При първата си контраатака в мача Филип Кръстев от тима на Славия даде идеален пас на Димитров, който преодоля Милан Миятович.

Голът не смути публиката на „сините“, която не спря да подкрепя своите любимци. В 13-ата минута обаче Славия можеше да увеличи аванса си, но удар на Димитров попадна в главата на Миятович. В 16-ата минута Паулиньо получи контузия в главата и Петър Хубчев бе принуден да направи смяна, пускайки Дени Алар на мястото на бразилеца. В 26-ата минута Филих Кръстев се озова на добра позиция, но от няколко метра с глава стреля над напречната греда. Две минути по-късно привържениците на Левски изпаднаха в еуфория, след като Найджъл Робърта възстанови равенството. Нидерландецът се разписа с глава след центриране на Дени Алар от корнер. В 40-ата минута Кръстев се озова сам срещу Миятович, но стражът на „сините“ успя да избие с крак в корнер. Началото на второто полувреме също не започна добре за домакините, които се спасиха като по чудо в 49-ата минута. След удар на Ивайло Димитров топката срещна страничната греда, а след това попадна в ръката на Деян Лозев, но съдията Волен Чинков прецени, че в тази ситуацията не трябва да бъде отсъдена дузпа. Димитров обаче бе точен за втори път в срещата пет минути по-късно, когато бе изпуснат от защитниците на Левски и от близко разстояние прати топката в мрежата на „сините“. Малко преди края на редовното време Дени Алар получи директен червен картон, след като изрита без топка Янис Карабельов.

Така Левски остава без победа през пролетта и не успя да се възползва от грешните стъпки на Локомотив Пловдив и ЦСКА-София, които по-рано загубиха мачовете си от кръга. "Сините" имат 45 точки, колкото и втория Локомотив Пловдив, а Славия заема пето място с 39 точки. /БГНЕС