Славия ще се опита да покаже постоянство срещу Ботев Пд

С нови три мача продължава 23-ия кръг в Първа лига днес. От 12,45 часа Етър посреща Локомотив София, от 15,15 Крумовград е домакин на Локомотив Пд, а от 17,45 е двубоят Славия - Ботев Пловдив.

Столичният Локомотив започна противоречиво полусезона, след като надви Хебър като гост, но загуби на собствен терен от Крумовград. При "болярите" няма значително израстване в представянията в последно време. Мачовете с ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив се оказаха очаквано сложно препятствие. Тимът, воден от Светослав Петров, все пак стигна до точка у дома срещу "червените" и надеждата е сега да бъдат спечелили три. "Железничарите" обаче също ще искат да се върнат към победите, така че се очаква доста равностоен дуел.

Днешният мач изглежда най-лекият за Локомвотив в оставащите осем рунда, в които предстоят двубои единствено с противници от Топ 10 на подреждането.

Срещата между Крумовград и Локо Пд ще се играе на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика” в кв. Коматево. Билетите за феновете на “черно-белите” ще са на цена от 15 лева. Касата пред сектора за гости ще работи в деня на мача, като ще отвори в 13:15 часа. Тя се намира на ул. “Воден”. Привържениците на Локомотив ще бъдат настанени на трибуна “Юг” и на сектора, който е в непосредствена близост до централната трибуна.

Крумовград стартира по отличен начин втората част от сезона в efbet Лига, записвайки две поредни победи. Локомотив Пловдив не може да се похвали със същото. "Смърфовете" се изложиха срещу Хебър. Тимът на Александър Томаш определено не успя да оправдае очакванията, след като допусна поражение с 1:2 у дома. Пловдивчани продължават да са на приливи и отливи, като търканията между треньор и ръководство изглежда, че не са малки. Ще видим тепърва дали това ще се отрази и в резултатите през следващите седмици. И двата тима засега играят сравнително офанзивно, така че би трябвало да очакваме голове.

Славия започна по добър начин втората част на сезона, като целта пред "белите" ще е да покажат постоянство и да се борят за седмото място в края на сезона. Следва домакинство на Ботев Пловдив.

"Канарчетата" не са в топ форма. Тимът на Душан Керкез засега показва някои колебания в защита. През седмицата, все пак, беше взет успех с 2:1 у дома срещу Спартак Варна, за да може пловдивчани да стигнат до полуфиналите за Купата на България. Славия почива и би трябвало това даде известно предимство на "белите".

Пълна програма за 23-ия кръг в Първа лига:

Петък, 1 март

Черно море – Ботев Враца 2:1

Събота, 2 март

12:45, Етър – Локомотив София

15:15, Крумовград – Локомотив Пд

17:45, Славия – Ботев Пд

Неделя, 3 март

14:30, ЦСКА – Берое

17:00, Лудогорец – ЦСКА 1948

Понеделник, 4 март

15:00, Арда – Пирин Благоевград

17:30, Хебър – Левски. /БГНЕС