След 11 септември - образи от Кота Нула в Софийска градска художествена галерия

Изложбата “След 11 септември: образи от Кота Нула” на фотографа Джоел Майеровиц се открива този следобед в Софийска градска художествена галерия (СГХГ). Експозицията документира опустошенията и реконструкцията на Световния търговски център след 11 септември 2001г., предаде репортер на БГНЕС.

„Това е дванайсетата поред изложба Майстори на фотографията. Тя представя Джоел Майеровиц, който е пионер на цветната фотография“, каза Гергана Мудова. Тя посочи, че тази изложба с широкоформатни фотографии показва разчистването и възстановяването на площадката на Кота Нула, което отнема 9 месеца. „И Майеровиц е единственият фотограф, който има достъп до Кота Нула и успява да документира този процес, който трае доста дълго време“, разказа Гергана Мудова. Фотографиите в изложбата са 34.

Изложбата на Джоел Майеровиц “След 11 септември: образи от Кота Нула” ще бъде показана в Софийска градска художествена галерия до 25 октомври. Тя е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. и се осъществява от фондация МУСИЗ, в партньорство с Посолството на САЩ, СГХГ и с благодарност към студио Joel Meyerowitz, галерия Howard Greenberg, Ню Йорк, и галерия Polka, Париж. /БГНЕС