След оспорвана битка и страхотни голове ЦСКА надви Славия

Отборът на ЦСКА победи Славия с 3:2 като гост в столичното дерби от 20-ия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал Овча Купел двата тима направиха един от най-добрите мачове от началото на сезона, който предложи здрава битка и страхотни голове, но и един много неприятен момент, в който вратарят на "белите" Георги Петков получи тежка контузия след сблъсък с Жорди Кайседо.

Първото полувреме бе равностойно, като малко преди неговия край в спор за висока топка Кайседо и Петков се сблъскаха и 45-годишният страж на домакините пострада сериозно. Бившият национал изпадна в безсъзнание за кратко и имаше нужда от дълга лекарска помощ след удара в главата и лошото падане, а впоследствие бе откаран с линейка в болница, но вече бе в съзнание.

След почивката зрителите станаха свидетели на страхотен футбол, като начало на головото шоу даде Йон Бакеро, който изведе Славия напред с много труден и прецизен удар с глава в 55-та минута. Играчът на Славия отбеляза гола пред погледа на баща си Хосе Мария Бакеро, шесткратен шампион на Испания, който бе на трибуните. "Червените" отговориха бързо и в 63-та минута голмайсторът на тима Жорди Кайседо изравни с глава след центриране от корнер, а девет минути по-късно упражнението се повтори и защитникът Мено Кох направи обрата пълен, отново с глава след ъглов удар на Греъм Кери, като между двата гола Славия получи право да изпълни дузпа, но наказателният удар бе отменен заради засада след намеса от ВАР.

В 78-та минута нов корнер донесе трети гол на "армейците", но този път попадението дойде след впечатляващ удар по диагонала на Амос Юга. Домакините не се предадоха и намалиха изоставането си в 80-та минута с най-красивия гол в мача - далечен удар с вътрешен фалц на Ерол Дост. Няколко минути след това "белите" останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Ертан Думбак, а в добавеното време и Кери от ЦСКА бе изгонен за втори жълт картон, но в крайна сметка "червените" спечелиха с 3:2.

По този начин тимът на Стойчо Младенов отново се доближи на четири точки от лидера Лудогорец (48 точки), който по-рано днес победи Черно море с 2:1 като гост. Славия заема пета позиция в подреждането с актив от 29 точки. /БГНЕС