Слоганът на ГЕРБ е "Европа ни чува"

"Европа ни чува". Това е слоганът, с който ГЕРБ и СДС ще се явят на предстоящите европейски избори, предаде репортер на БГНЕС.

Гласът ни се чува и най-важното, Европа ни чува. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при представянето на слогана. Той заяви, че Европа ни чува, когато показваме видими резултати и когато правим тези политики, които са последователни. „Винаги, когато сме правили подготовката си за всеки национален избор сме се стремели слоганът да съответства на това, което сме успели да направим през всичките тези години“, заяви Цветан Цветанов и посочи, че идеята е да има приемственост между слоганите през различните национални кампании.

Председателят на Столичния общински съвет и член на партията Елен Герджиков представи слогана и показа как ще изглеждат предизборните информационни материали. „С това послание ще излезем пред българските избиратели на 26 май. Европа чува хората, които има какво да кажат, хората, които имат ясна представа накъде да вървят като национална икономика, като развитие на обществото и като обединена Европа. С този слоган искаме да кажем на българската общественост, че само, подкрепяйки силната листа на ГЕРБ за евродепутати, ние може да си гарантираме, че ще останем и ще бъдем важна част от европейския дневен ред”, заяви Герджиков. Той обясни още, че както и досега няма да правят твърде агресивна реклама и заяви, че ще пуснат мобилното приложение „Кауза”, с което ще се осъществява информираността на структурите и симпатизантите на партията и по този начин ще борят разпространението на фалшиви новини.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че следващата неделя ще представят платформата за предстоящата кампания за европейските избори. По време на представянето й ще стане ясно как бъдещите евродепутати ще защитават политиката за България, като част от силна и обединена Европа на европейската сцена. Цветанов подробно разясни какво е направила България и какво са постигнали нашите евродепутати в последния си мандат и заяви, че заедно с успешното ни европредседателство и подчерта, че това е успехът на България.

Европейските избори в България ще се проведат на 26 май 2019 г. ГЕРБ и СДС представиха своята листа миналата неделя, след като двете политически сили се споразумяха да се явят заедно на изборите. Номер 1 в листата е българският еврокомисар Мария Габриел, 2 – Андрей Ковачев, 3 – Андрей Новаков, 4 – Ева Майдел, 5 – Асим Адемов, 6 – Александър Йорданов от СДС, 7 – Лиляна Павлова, 8 - Емил Радев, 9 – Ивелина Василева, 10 – Марин Захариев, 11 – Иво Ралчовски, 12 – Младен Шишков, 13 – Николай Диков, 14 – Камен Костов, 15 - Йоана Йончева-Фильова, 16 – Жечо Станков, 17 - Илия Лазаров от СДС. /БГНЕС