Словения нанесе втора поредна загуба на България на Евроволей

България допусна второ последователно поражение на Европейското първенство по волейбол за мъже, което се провежда в четири страни. „Лъвовете“ отстъпиха на Словения с 0:3 гейма в чешкия град Острава – в отделните части (18:25, 19:25 и 21:25).

"Лъвовете" претърпяха ново поражение на Евроволей.

След като вчера възпитаниците на Силвано Пранди загубиха от Италия с 1:3 гейма, днес те отново не показаха най-доброто си лице и преклониха глава пред словенския тим. Първите два гейма минаха изцяло под диктовката на нашия съперник, като единствено в третата част „трикольорите“ оказаха съпротива, но за връщане в срещата бе прекалено късно.

С успеха си Словения изпревари България в подреждането на група В с актив от девет точки от четири срещи, изравнявайки се с лидера Италия, който обаче е с мач по-малко. Родните волейболисти са трети с баланс 2-2, след като спечелиха откриващите си два двубоя срещу Черна гора и едни от домакините Чехия.

Най-резултатен за Словения бе Клемен Чебул с 15 точки – 14 добави Тине Урнаут, а 11 записа Тончек Щерн. За нашите единствено Цветан Соколов приключи с двуцифрен точков актив – 12. Девет пункта добави Тодор Скримов. Утре Словения играе с водача Италия, а за България предстои среща с Беларус в четвъртък. /БГНЕС