Служебният кабинет на първи контрол пред 48-ото НС

Петъчният ден традиционно е отреден за контрол в парламента. Като първи петък за месеца обаче, на 4 ноември е планиран да се проведе първо блиц контрол, а след това и парламентарен контрол. В дневния ред на парламентарния контрол ще се включи вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, към когото има отправен един въпрос и той засяга оперативните програми за периода 2014 - 2020 г. и 2021 - 2027 г.

Втори в контрола ще участва Илин Димитров, служебен министър на туризма. За него също има един въпрос, относно стратегията на Министерство на туризма за развитие на туризма в Софийска област.

Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров ще отговоря на два въпроса – единия за хакерските атаки към български институции, а втория относно Съвет по киберсигурност.

Към здравния министър Асен Меджидиев има най-много зададени депутатски въпроси. Той ще отговаря на въпрос за изграждането на Националната детска болница, след като в сряда бе съобщено, че вече е определен терен за нейното изграждане и тя ще се намира в „Овча купел”.

Депутатът от ДБ Елисавета Белобрадова е задала въпрос към Меджидиев относно актуална информация за прехвърляне на медицински изделия и помощни средства за хората с увреждания от Агенцията за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика към Националната здравноосигурителна каса.

Регионалният министър Иван Шишков също ще участва в парламентарният контрол. Към него са зададени 9 въпроса, някои от тях са свързани със строителството на няколко лота на магистрала „Хемус” и проверките по „Тракия”.

В контрола ще участват още просветният министър Сашо Пенов, външният Николай Милков и на културата Велислав Минеков. /БГНЕС

Тагове: