Служебният кабинет ще одобри център за спешна медицинска помощ по въздуха

На редовното си заседание днес служебното правителство ще разгледа проект на постановление за създаване на център за спешна медицинска помощ по въздуха, предаде репортер на БГНЕС.


Предстои служебните министри да разгледа и проект на решение за приемане на доклад за състоянието на администрацията през 2022 г., както и да одобрят актуализацията за 2023 г. на националната програма за реформи.

Очаква се служебният кабинет да приеме план за действие за периода 2023 - 2024 г. за изпълнение на Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2030 и на отчет за изпълнението на плана за действие за периода 2021 - 2022 г. за изпълнение на Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2030.

Предстои министрите да разрешат влизането на кораби на Румъния в морските пространства на България. Ще бъде одобрено и осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция, посветена на тракийската култура, представляваща движими културни ценности от фонда на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките в Регионалния археологически музей - Пловдив.

Министерският съвет ще одобри и рамка за финансова компетентност за възрастни на България. /БГНЕС