Служебните министри ще приемат доклад за състоянието на националната сигурност

Служебният кабинет ще приеме на редовното си заседание годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2021 г., предаде репортер на БГНЕС.

Служебните министри ще приемат и национална програма за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Предстои одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 г. във връзка с увеличаване капитала на търговски дружества и проект на решение за увеличаване капитала на „Сердика спортни имоти“ ЕАД, „Национална спортна база“ и „Академика 2011“.

Служебното правителство ще одобри и допълнителен трансфер по бюджета на Българското национално радио за 2022 г., както и ще одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 г. и по бюджета на Министерството на енергетиката за 2022 г.

Ще бъдат одобрени и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2022 г. за финансиране дейността на българските неделни училища в чужбина.

Предстои също така да бъдат отнети земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд. /БГНЕС