Смъртта на "брат му", туморът на съпругата му... Ед Шийрън разказва за ужасната си 2022 г.

Ед Шийран съобщи на феновете си тъжни новини, докато обявяваше излизането на новия си албум на 5 май.

Британският музикант публикува снимка от дневника си, в която признава, че е преживял тъжна 2022 г. „В рамките на един месец на бременната ми съпруга беше съобщено, че има тумор, без да има възможност за лечение преди раждането. Най-добрият ми приятел Джамал, мой брат, внезапно почина, а аз се озовах в съда, защитавайки своята почтеност и кариера на автор на песни“, гласи бележката му.

„Преминах през спирала от страх, депресия и тревожност. Чувствах се така, сякаш се давя, с глава под повърхността на водата, гледам нагоре към нея, но не мога да изплувам и да поема глътка въздух“, продължава Ед Шийрън, който заяви, че албумът му "Subtract" ще бъде издаден на 5 май.

Джамал Едуардс, музикален предприемач, почина през февруари 2022 г. на 31-годишна възраст. На първата годишнина от смъртта му Ед Шийрън му отдаде почит в профила си в Инстаграм. „Не мога да повярвам, че е минала една година. Липсваш ми всеки ден, в момента давя мъката си в ром, слушайки песните, които ти обичаше“, написа той под снимка на приятеля си.

БГНЕС припомня, че Ед Шийрън беше обвинен в плагиатство от двама автори на песни. Съдът отсъди в полза на изпълнителя на "Shape of You", на когото беше присъдено обезщетение от почти един милион евро. /БГНЕС

Лондон / Великобритания