Smallman с концерт в Пловдив, вдъхновени по текстове на Борис Христов

Една от най-ярките групи на българската музикална сцена Smallman е в трескава подготовка за предстоящия си концерт в Пловдив на 26 декември. Меломаните под тепетата ще се насладят на техния сингъл "Камък" по текстове на Борис Христов. "Получи се много красива песен. Това беше стар материал, който се въртеше, докато не намери текста си и нещата се осмислиха", каза в интервю за БГНЕС басистът Стефан Пенев.

Изборът на текста е на друг член на групата – Цветан Хаджийски, който попаднал на книга на Борис Христов. Докато чел видял историята на малкия човек и усетил текстовете доста близки до концепцията на групата. Зад камъка, според Стефан, всеки човек намира своя смисъл и разбиране, прави го многопластов. Така, както всеки един от групата внася своя колорит на инструмента. "Това е една симбиоза между доста твърда музика с ниски тонове, същевременно има гайди, кабагайди, кавали, електронна. В общи линии една дълбочина в цялото творчество, което е интересно да се чуе", допълва подробности за стила на групата барабанистът Андон Тръпков.

В "Камък" освен музиката на Цветан Хаджийски (вокали, гайда, кавал), участват Иван Тодоров (китари), Стефан Пенев (бас), Андон Тръпков (барабани), Иван Шопов (програминг), Петър Делчев (струнни), познат от формации като Исихия и Кайно Йесно Слонце. По режисурата групата работи с визуалните артисти София Зашева и Антония Гласкова. Тракът е единствен по рода си с факта, че е напълно независим продукт в концепцията DIY - “Do It Yourself”, което на български означава буквално “Направи си сам”. Заснемането на видеото е финансирано и реализирано изцяло от групата и техни сподвижници. На 16 януари бандата ще разтърси и столицата в клуб Music Jam, когато ще бъде и кулминацията на турнето. Очаква се през втората половина на 2020 г. да излезе и нов албум. /БГНЕС