Смартфоните могат да определят възрастта ни

С помощта на мобилен телефон вече е възможно да се определи съдържанието на калориите в дадено ястие или възрастта на човек. Смартфоните имат вградени програми, които анализират снимки, каза Максим Назаренко, ръководител на отдела за управление на качеството и сертифициране на RTU MIREA, пред агенция Prime.

"В същото време точността не е много висока: човек на средна възраст, например, в диапазона от 35 до 55 години, може да промени лицето си с прости манипулации, така че да „се подмлади” с 5-10 години”, смята експертът.

Според него има и други методи за определяне на възрастта на човека. Те се основават на разпределението на честоти, които записват поведението и естеството на боравене с телефона. Програмите в този случай проследяват какви функции използва потребителят на смартфона в определени ситуации, какви услуги използва и за колко време.

„Така че, за да отговорят на обаждане или да видят съобщение, потребителите над 45 години спират или забавят движението си много по-често, опитайки се да коригират позицията на смартфона“, заяви Назаренко. /БГНЕС