Сменят ръководителите на седем районни към СДВР

Кадрови промени в СДВР обяви на брифинг днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на БГНЕС.

Повод за рокадите са многобройните проверки, извършени през предходните дни, подчерта Демерджиев и обяви, че линията на политически назначения не трябва да продължава в МВР.

Хората, които ще сменим не са осъществявали чадър върху никого, но не са осъществявали и необходимия контрол, не са установили действия, които да не доведат до случай като този с Георги Семерджиев, даде пример Иван Демерджиев.

Без рокади няма как да обезпечим добраната организация в районните управления на СДВР, заяви той и съобщи промените в ръководствата на общо седем от районните управления на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Сменени ще са началниците на Второ РПУ, Трето РПУ, Четвърто РПУ, Пето РПУ, Шесто РПУ, Седмо РПУ и Осмо РПУ.

В ОД на МВР Пловдив началникът Димитър Балев ще бъде преназначен. На негово място ще бъде назначен заместник-директора на директорията до сега. Мотивите са му изцяло лични и по негова молба, съобщи още Демерджиев.

Друг обаче е случаят в ОД на МВР Кюстендил, където също ще бъде сменено ръководството. Досегашният зам.-директор ще поеме кюстендилската полиция.

Старши комисар Светослав Григоров си позволи грубо да наруши правилата, позволи си да ме излъже директно в очите, заяви Демерджиев и съобщи, че в предизборно време комисар Григоров се е срещал с представители на ГЕРБ, по думите му, достатъчно високопоставени. /БГНЕС