Снегът принуди ЦСКА и Етър да доиграят утре мача си на "Армията"

ЦСКА и Етър ще доиграят двубоя си от 18-ия кръг на Първа лига, след като на стадион "Българска армия" в столицата срещата бе отложена заради обилния снеговалеж, който не позволи теренът да бъде почистен за второто полувреме.

Двата тима започнаха мача по програма днес от 17:30 часа, като още в самото начало Георги Александров пое преждевременно към съблекалните за грубо нарушение срещу Марселино Кареасо. Първоначално, Александров получи жълт картон, но главният съдия Кристиян Колев се консултира с ВАР монитора край страничната линия и показа червения цвят на Александров. Пред вратата на "болярите" се заредиха положение след положение, като с пропуски за "армейците" се отчетоха Браян Кордоба и Дюкенс Назон, а Мартин Величков се прояви с няколко страхотни намеси.

От другата страна новаците бяха много близо до това да шокират своите домакини, когато Кордоба се засуети, Мартин Тошев стреля в гредата, а след това Шахредин Букхолда направи втори пропуск. Великотърновци удържаха бойко нулевото равенство до почивката, а по време на 15-минутната пауза стюардите опитаха с всички усилия да приведат в готовност терена за второто полувреме, но това така и не стана. След дълга пауза в крайна сметка се стигна до решение срещата да бъде доиграна утре, 26 ноември, по същото време като начален час - 17:30, при същите условия като играчи, съдии и с червения картон на Александров. Доколко това ще се случи обаче остава под въпрос, тъй като метеорологичната прогноза за неделя не предвещава кой-знае колко по-добро време за футболистите.

"Процедурата е – мачът е отложен за утре за същия час. Причините са, че има риск за здравето на футболистите, и от недоглеждане на ситуации – тъчове, аутлинии и засади. Да, рискът е наличен – разговарях с домакините, те обещаха да подготвят терена в условия за игра. Надявам се, че теренът ще отговаря на условията. Да, ние не искахме да взимаме субективно решение – коментирахме с треньорите на двата отбора. ЦСКА предпочитаха да се отложи срещата, докато Етър бяха на противоположно мнение – но общото мнение бе, че срещата представлява риск за здравето на футболистите", каза делегатът на двубоя Георги Лалев.

Административният директор на Етър Страцимир Тинчев заяви, че становището на клуба е било за доиграване на мача днес поради чисто "битови и организационни проблеми". "Първо, държа да кажа, че абсолютно всичко като разговори беше коректно от всички страни. Нашето становище беше да доиграем мача, причината бяха битови и организационни проблеми, ако щете свързани с настаняването на отбора – домакините поискаха отлагане, в крайна сметка съдийската бригада взе решение мачът да се доиграе утре. Вече ние ще си направим организация как да се явим утре на мача. Ще направим всичко възможно да бъдем подготвени. Това какъв екип като цвят – мисля, че не се е стигало да такъв казус. Решението, макар и грешно, трябва да бъде окончателно", коментира той.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов бе категоричен, че клубът ще стори и невъзможното да приведе терена в готовност за доиграване утре следобед. "Нашето мнение беше – първо, мачът не трябваше да започва, с оглед на това как силно валеше сняг и натрупваше. След това на полувремето нашето решение беше мачът да бъде отложен за утре, защото на първо място е здравето на футболистите. Видяхте, че се получиха 2-3 сериозни стълкновения – самите условия не отговарят за футбол, а за друг спорт. Срещу атмосферните условия всички сме безсилни, но ние ще положим максимално много усилия теренът да бъде готов за игра. Ще доиграем мача на нашия терен. Да, разбира се, феновете ще си влизат с билетите, закупени за този мач, няма да доплащат нищо допълнително", бяха неговите думи след решението за доиграване. /БГНЕС