Снежна София за радост на малки и големи

София осъмна покрита със сняг. За пръв път не само от началото на годината, но и на тазгодишния зимен сезон сняг натрупа в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Снежната покривка не е много дълбока, но достатъчна, за да накара най-раннобудните софиянци да почистят пред домовете си. По централните булеварди и улици на София работят снегорини, които разчистват от сняг.

Над 142 снегорина са обработвали пътищата на София, основните пътни артерии са почистени. Пътищата за Витоша са временно затворени за обработка, там снежната покривка е достигнала 60 см. Всички, които са тръгнали за Витоша да бъдат с вериги за сняг, иначе ще бъдат върнати принудително.

Най-щастливи на този ден ще са малчуганите, които ще могат да карат шейни в градинки и паркове без да има необходимостта да се качват на Витоша.

Температурите днес рязко и съществено ще се понижат и в много райони от страната ще останат под нулата. В Предбалкана и в източните райони ще има обилни снеговалежи и ще се образува снежна покривка.

Облачно и мъгливо ще бъде в планините. На много места ще вали сняг, с по-значителни количества в Стара планина, Странджа и на места в Рило-Родопска област. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°. /БГНЕС