Сникърс загуби мястото си в Книгата на рекордите Гинес

Гигантското шоколадово барче, произведено от Сникърс преди две седмици, загуби мястото си в Книгата на рекордите Гинес. Сладкишът бе произведен във фабриката на Марс в Уеко, Тексас, и тежеше над 2.1 тона.

Популярният десерт бе изместен от първото място в Книгата на рекордите от конкурентната фирма Hershey, която направи барче с тегло от 2.6 тона във фабриката си в Пенсилвания.

"Това е духът на конкуренцията. Видяхме, че направиха огромния Сникърс, затова решихме, че ние също имаме бар с ядки и шоколад, който е много по-вкусен", заяви Кейли Даган от Hershey пред местния вестник The Patriot-News.

Сладкишът бе представен на Книгата на Гинес в петък, като представители на престижната статистика официално записаха новия рекорд.

Сладкишът на Hershey е с дължина от 2.7 метра, широчина от 1.6 метра, и височина от 60 сантиметра. Барът се състои от няколко слоя фъстъчено масло, карамел, ядки, парченца крокан и шоколад. Точното му тегло е 2 695 кг., а гигантският Сникърс тежеше 2144 кг.

Според представители на Hershey на служителите на компанията са й били необходими пет дни, за да направят шоколадовия бар, докато техните съперници от Марс са го направили за седем.

Подобно на предишния "сладък" рекорд на Сникърс, новият сладкиш в Гине няма да бъде достъпен за широката публика, а ще бъде разрязан на много парчета и раздаден на служителите в завода./БГНЕС