Собствениците на легендарните "Веспа" ще бръмчат в Банско

Планинският курорт Банско, който е сред най-желаните и красиви дестинации в Европа за скиорите, ще е притегателна точка и за любителите на мотоциклетите идното лято.

На снимката: Руслан Нинов

Освен за зимни спортове, модерният планински курорт, който всяка година посреща музикални джаз звезди на световно ниво, през 2020-та ще е домакин на BULVESPA RALLY.

За второто издание на „Веспа” дните съобщи за БГНЕС президентът на Веспа клуб България Руслан Нинов, който е горд собственик на няколко ретро мотора.

„Булвеспа дни” – второ издание в Банско ще се проведе от 21 до 23 август и ще събере на поляните под връх Тодорка стотици модели на марката.

Всички по-големи държави организират веднъж годишно такива срещи, на които събират своите последователи, членове и фенове на „Веспа“. България не остава по-назад и затова след паметната среща в Копривщица през 2018 година, наред е Банско. Гости ще са собственици на най-новите модели на „Веспа” до тези придобили колекционерска стойност от всички краища на страната, както и от Италия, Румъния, Сърбия, Северна Македония и др.

Веспа клуб България е основан през 2014 година и от тогава обединява стотици запалени по културата „Веспа” мъже и жени. /БГНЕС