Собственик на автокъща е застрелян на Околовръстния път на София

Мъж е застрелян в джипа си на Околовръстния път в София, предаде репортер на БГНЕС.

Стрелбата е станала на кръстовището на бул. „Симеоновско шосе” около 20 ч. Простреляният е 46-годишен, собственик на автокъща "Тони-Авто" и се казва Николай Дракополов. Застрелял го е пешеходец, докато джипът на бизнесмена е бил спрял на светофар на булеварда. Стрелецът е бил маскиран и е избягал. Простреляният мъж има криминални регистрации.

Според сигнала към Спешна помощ, в колата на простреляния е имало дете и още един човек. Линейка на Спешна помощ е дошла за 12 минути.

Сигналът е подаден от водача на автомобила, спрял на светофара зад джипа. Това заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев, който бе на мястото на инцидента. Простреляният е на 46 г. Имаме само първоначална информация, добави Хаджиев.

Градският прокурор Илиана Кирилова съобщи, че в колата е пътувало дете на предната седалка на 11 години. Детето не е пострадало. Детето е прибрано от семейството, уточни Кирилова. На място пристигна съдебен лекар. Открити са две гилзи на първо време, добави още тя. Детето е на приятелката му, с която живее на семейни начала. Има свидетели, в момента дават показания, предстоят разпити. /БГНЕС