Собственикът на "Беса транс": Аллах да вкара починалите в рая!

Собственикът на македонската туристическа компания "Беса транс" Беким Хаджиу, чийто автобус катастрофира на АМ "Струма" пожела на загиналите да бъдат приети в рая от Аллах, предаде БГНЕС.

При катастрофата на 23-ти ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени. Преди няколко дни министерството на транспорта отне лиценза на компанията поради груби нарушения в работата на "беса транс". катастрофиралият автобус не е имал разрешително за извършването на международен транспорт, а дежурните на ГКПП митничари не са го проверили, защото "системата е работила бавно".

Беким Хаджиу

"Аллах да изпрати в рая загиналите. По-скорошно оздравяване на ранените. Тези думи изричам със съжаление и наранено сърце. Те бяха част от нашето семейство, защото винаги когато сме пътували считахме пътниците за част от нашето семейство. Четири дни бяхме заедно в Истанбул и тогава разбрах, че повечето от тях и преди са пътували с нас на екскурзии с автобуси в Истанбул", каза Хаджиу и добави: Тези изпитания са за Аллах и вярвам, че са приети от всеки вярващ. Волята му не може да се промени нито за миг и ние искаме Аллах да не ни подлага на изпитания", каза още собственикът на "Беса Транс", който за първи път призна, че е бил част от групата, която е била в Истанбул. /БГНЕС