Собственикът на Ливърпул се извини на феновете и играчите

Собственикът на Ливърпул Джон В. Хенри се извини на привържениците, играчите и персонала за клубното решение да се присъедини към разпадналата се Суперлига.

Собственикът на Ливърпул Джон В Хенри.

В неделя, мърсисайдци обявиха, че са един от 12-те клуба, които планират да основат новия турнир – решение, което провокира гневна реакция от феновете на клуба. Суперлигата се разпадна във вторник вечер, когато първо Челси и Манчестър Сити се оттеглиха, а Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм ги последваха малко по-късно. В съобщение до феновете на Ливърпул в сряда сутрин, Хенри сподели:

Искам да се извиня на всички фенове и привърженици на футболен клуб Ливърпул за суматохата, която причиних в последните 48 часа. Няма защо да го казвам, но ще го заявя – проектът никога нямаше да се състои без подкрепата на феновете. Никой не е мислел другояче в Англия. През тези последни 48 часа бяхте много ясни, че няма да се състои. Ние ви чухме. Аз ви чух. И искам да се извиня на Юрген Клоп, на Били Хоган, на играчите и на всеки, който работи толкова усилено в Ливърпул, за да прави феновете горди. Те нямат абсолютно никаква отговорност за случилото се. Това не беше справедливо към тях и от това боли най-много“.

Те обичат вашия клуб и работят, за да ви правят горди всеки ден. Знам, че целият клуб има експертизата, лидерството и страстта да възстанови доверието и да ни помогне да продължим напред. Нашата работа не е свършена. Надявам се да разберете, че дори когато правим грешки, ние се опитваме да работим в най-добрия интерес на клуба. В този случай аз ви предадох. Отново, искам да изкажа своите извинения, аз съм отговорен за излишната негативност през последните два дни. Никога няма да забравя това".

Ако има нещо, което тази ужасна пандемия доказа, то това е колко ключова е подкрепата на феновете за нашия спорт и за всеки спорт. Невероятна трудна година за всички нас, нямаше човек, който да не бе засегнат. Важно е семейството на Ливърпул да остане задружно и отдадено на това, което виждаме от вас глобално – с местни жестове на вежливост и подкрепа. Мога да ви обещая, че ще правя каквото е необходимо, за да може това да продължи и занапред“, каза той. /БГНЕС