Сочи може да посрещне два етапа от Ф1 през сезон 2020

Сочи е разглеждан като място за провеждане на две надпревари от световния шампионат във Формула 1 през сезон 2020, съобщи германското издание Auto motor und sport.

Във вторник Формула 1 официално представи разписанието на първите осем етапа от сезон 2020 г. Всички те ще се проведат в Европа.

Шампионатът стартира в началото на юли на "Ред Бул Ринг" на 5 юли. На пистата в Шпилберг ще се проведат два етапа - Гран при на Австрия и Гран при на Щирия (3-5 юли и 10-12 юли). След това е планирано да се проведе Гран при на Унгария (17-19 юли), а после - два етапа на "Силвърстоун" и по един в Испания (Барселона, 14-16 август), Белгия (Спа, 28-30 август) и Италия (Монца, 4-6 септември).

Ръководството на Формула 1 възнамерява да се организира още една двойна надпревара и кандидати са Хокенхайм, Имола и Муджело, а вече и Сочи. Проучва се варианта да се проведат две състезания в руския град заради несъгласието на редица азиатски страни да проведат своите етапи през есента. Не е изключено две надпревари да посрещне и Бахрейн.

Гран при на Русия в първоначалния вариант от календара бе планиран за 25-27 септември в Сочи, където неизменно се провежда от 2014 г. Досега бяха отменени четири етапа - в Нидерландия, Австралия, Монако и Франция, а за неопределен срок бяха отложени тези в Бахрейн, Виетнам, Китай, Испания, Азербайджан и Канада. /БГНЕС

Категории: