Содърбърг: Във филмите за супергерои липсва еротика

Стивън Содърбърг, режисьор, сценарист и продуцент, заяви в интервю за „The Daily Beast”, че според него във филмите за супергерои няма достатъчно секс сцени и еротика.

По време на разговора журналистът попита режисьора дали някога ще режисира блокбастър по комикс или друг екшън. Содърбърг отговори, че това е малко вероятно. Режисьорът шеговито отбелязва, че "просто няма достатъчно въображение за това".

Освен това според Содърбърг му е трудно да си представи свят на супергерои без секс и интимен живот. Режисьорът смята, че това е в противоречие с начина, по който хората се държат.

"Освен че мога (във филмите за супергерои), да влияя на времето, да не се подчинявам на гравитацията и да изстрелвам лъчи от пръстите си, няма секс. Никой не го прави! Например, не знам как да кажа на актьорите как да се държат в свят, в който това няма значение", коментира Содърбърг.

Темата за секса може да се проследи в много от творбите на Стивън Содърбърг. Въпреки че не се превръща във водеща тема, еротиката често украсява Филмите му. Сексуални сцени са показвани във филми на режисьора като "Секс, лъжи и видео" (1989), "Професия стриптийзьор" (2012), "Зад свещника" (2013), както и в сериала "Момиче на повикване" (2016)./БГНЕС