Содърбърг снима продължение на „Заразяване” от 2011

Стивън Содърбърг съобщи, че започва работа по „философското“ продължение на хитовия си филм „Заразяване” от 2011 година.

Мнозина определиха през тази година „Заразяване” на Содърбърг като „пророчески“ филм за пандемията. Сценарист на новия филмов проект отново е Скот Бърнс, съобщи „IndieWire”.

Засега работата е в началото си, но вече е известно, че новата лента няма да бъде пряко продължение на първата. Според режисьора тя ще обхваща подобни теми и идеи.

"Със Скот Бърнс работим по едно по-философско продължение на „Заразяване", което ще има различен контекст”, заяви режисьорът.

Филмът на Содърбърг се превърна в един от най-обсъжданите филми през 2020 г., тъй като в него се разказва за епидемията от смъртоносна болест в САЩ и за хаоса, който тя предизвиква, както и за мерките, предприети от правителството.

Мат Деймън, Джъд Лоу, Кейт Уинслет, Гуинет Полтроу, Лорънс Фишбърн и Марион Котияр взеха участие във филма през 2011 г. Все още няма информация дали те ще се върнат към ролите си в новия проект. /БГНЕС