София се събуди под снежна завивка

Снежна е обстановката в столицата в петък сутрин, предаде репортер на БГНЕС.

Вали обилен снеговалеж, температурата е минус 1 градус. Няколко сантиметра е покривката, която се трупа от малките часове на нощта.

Улиците в централната градска част и основните булеварди, по които се движи градският транспорт, са почистени. На Околовръстното шосе - Южната дъга, има образувани коловози.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че 137 снегорина почистват пътищата. Машините са на терен от 04.00 часа. Обранотват се стръмни участъци и мостове. Обработките продължават. Автобуси, тролеи и трамваи се движат навсякъде по обичайните си маршрути.

Извършва се и опесъчаване на пътища на природен парк „Витоша“: „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – „Златните мостове“.

Кметът апелира шофирайте да бъдат внимателни и с автомобили, оборудвани за зимни условия. /БГНЕС

През днешния ден сняг ще вали и в по-голямата част от Южна България. След обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. До края на денонощието температурите чувствително ще се понижат и в почти цялата страна ще станат отрицателни. По Черноморието максималните температури ще са 4-5 градуса, в Северна България около 2-3, в южните райони между 3 и 5 градуса.

В събота застудяването ще продължи и сутрешните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, а дневните между минус 4 и 2 градуса. /БГНЕС