София в тъмночервената зона: На гарата без маски

Масово пътниците, пристигащи и занимаващи от Централна жп гара в София, не носят защитни маски, макар носенето им в закрити обществени места да е задължително, предаде репортер на БГНЕС.

Въпреки че страната се намира в пика на четвъртата вълна на Ковид кризата, пътниците, които пристигат и заминават от Централна жп гара – София не носят маски. Когато хората бъдат запитани защо са без маска, казват, че имат маска и ще си я сложат веднага. Други пък дори нямат представа, че е задължително носенето на маска, защото са транзит.

Има и изключения. Кирил Соколов е с маска и казва: „Така като гледам госпожата отзад – изобщо не се спазват мерките. Това е оставено на собствен избор, за съжаление, а не би трябвало, при положение, че сме на обществено място, още повече – затворено”.

Хората, които слизат от бързия влак от Варна, пристигащ в ранния следобед също са почти всички без маски.

Проф. Ива Христова: Ще предложим затягане на мерките в понеделник

София се намира в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19. За последното денонощие заболелите в страната са 1867 души. 85,54% от новите случаи, установени през изминалите 24 часа, са на неваксинирани лица, сочат данните на Единния информационен портал. /БГНЕС