София Вергара е най-високоплатената актриса на 2020

Колумбийката София Вергара, известна с работата си в комедийния сериал "Американско семейство" (Modern Family, 2009-2020), оглави класацията на най-добре платените актриси според списание "Форбс". Съответният списък е публикуван на уебсайта на вестника.

Според "Форбс" 48-годишната Вергара е спечелила $43 милиона за една година. Тя е получила $500 000 за снимките на един епизод на "Американско семейство", в който играе ролята на съдия.

На второ място се класира американската актриса Анджелина Джоли, която е спечелила $35,5 млн. Най-големи доходи й е донесла главната роля във филма на Марвел „The Eternals“. Излизането на лентата с бюджет от около 200 милиона долара е планирано за 2021 година.

На трето място е израелската актриса Гал Гадот, приходите й са $31,5 млн. За снимките в лентата "Red Notice" (2020) на стрийминг услугата Нетфликс, тя е спечелила 20 милиона долара.

В списъка влизат още Мелиса Макарти (25 милиона долара), Мерил Стрийп (24 милиона долара), Емили Блънт (22,5 милиона долара), Никол Кидман (22 милиона долара), Елън Помпео (19 милиона долара), Елизабет Мос (16 милиона долара) и Виола Дейвис (15,5 милиона долара).

Общо годишният доход на участниците в класацията е 254 милиона долара, което е с 20% по-ниско от миналата година. Както отбелязва „Форбс“, във връзка с отмяната на много премиери на филми поради пандемията от коронавирус, печалбите са били по-високи за тези актриси, чиито филми и сериали се излъчват по телевизията и в стрийминг услугите. /БГНЕС