София Вергара ще пресъздаде известна наркокралица в сериал на Netflix

Въпреки че София Вергара е по-известна с работата си в комедии като "Модерно семейство", заслужаваща "Еми", изглежда, че следващата ѝ голяма роля ще насочи кариерата ѝ в съвсем различна посока. Вергара ще изиграе печално известната наркобаронеса Гризелда Бланко, а трансформацията ѝ е зашеметяваща, пише "Giant Freakin Robot".

Вергара се включи в Instagram, за да покаже грима, който ще я превърне в кралицата на картела, известна като Черната вдовица. Можем спокойно да кажем, че София Вергара е почти неузнаваема.

Макар че Вергара е известна с актьорския си талант, тя притежава и зашеметяваща красота. Като реална фигура от историята на картела, Бланко има много по-заплашителен вид и на практика не прилича на София Вергара. Няма съмнение, че това ще бъде противоположност на ролята ѝ на Глория Делгадо-Причет в "Модерно семейство".

Телевизионният сериал, за който се подготвя София Вергара, е озаглавен "Гризелда". Това ще бъде минисериал от шест епизода от Netflix, който ще бъде дело на много членове на творческия екип на хитовия сериал „Наркос“. Вергара ще изпълнява титулярната роля на Гризелда Бланко Рестрепо. Гризелда Бланко е известна с това, че е помогнала за изграждането на картела Меделин и е била силно замесена в търговията с кокаин в Маями от 80-те до началото на 2000-те години. Спекулациите гласят, че Пабло Ескобар може би е бил протеже на Гризелда. Смята се, че Бланко е поръчала убийството на няколко от съпрузите си, заради което си спечелва прозвището "Черната вдовица". По по-очевидни причини тя има и прякорите "Кръстницата" и "Кръстницата на кокаина". Гризелда Бланко е убита през 2012 г. с огнестрелно оръжие, след като вече се е оттеглила от живота си в картела.

Това ще бъде първата телевизионна роля на София Вергара след приключването на "Модерно семейство" през 2020 г. Въпреки че Вергара беше номинирана четири пъти по време на 11-годишното излъчване на "Модерно семейство", тя така и не получи наградата. Гризелда изглежда като перфектната роля, която може да ѝ донесе трофея "Еми", който досега ѝ бяга.

В момента „Гризелда“ е по средата на снимките. Освен Вергара, в сериала участват Хосе Веласкес, Мартин Фахардо, Орландо Пинеда, Тони Греъм, Фреди Йейт, Габриел Слойер, Камило Хименес Варон, Хосе Зунига, Максимилиано Ернандес, Алехандро Бариос, Хулиет Рестрепо, Марио Перес и др. Сериалът ще се фокусира върху домашния живот на Гризелда Бланко като отдадена майка и нейното издигане до властта и контрола над колумбийския наркоподземен свят. /БГНЕС