Софиянци се забавляват на леда и в студената събота

Много хора избраха в съботния, макар и доста мразовит, ден да карат кънки в София. Екип на БГНЕС посети две от работещите пързалки – едната на „Юнак“, другата на територията на „Спортна София“.

Управителят на пързалка „Юнак“ Явор Маринов, каза пред нас, че е доволен от това как върви сезонът, макар заради противоепидемичните мерки да има спад на оборотите, заради ограниченията в броя на пързалящите се едновременно.

„Нещата вървят нормално. Има желаещи да карат. Всичко е според очакванията. Събота и неделя е малко по-натоварено, но ние си спазваме капацитета, който сме определили от 150 човека на сесия“, обясни Маринов.

Той посочи, че са намерили решение как да не се събират и много хора пред входа на пързалката.

„Пуснали сме билети в онлайн продажба, така че да могат хората да си купуват предварително, а не да чакат на вратата и да се събират на опашки“, каза още той, коментирайки появилите се веднага след отварянето на пързалката снимки в социалните мрежи, на които се виждат опашки от хора, чакащи да влязат, за да се пързалят.

По думите му посетителите не се сърдят от ограниченията и дори са доволни, че се спазват мерките. Екипът ни видя, че почти всички, които се пързаляха бяха с маска на лицето.

„Има хора от всякакви възрастови групи, не са само деца. Предимно обаче посетителите ни са деца с родителите, тъй като няма къде да ходят да се забавляват“, обясни Маринов.

На пързалката, която наскоро отвори, на територията на „Спортна София“ току-що е приключила сесията и хората доволни се изнасят. Желаещи да карат също не липсват, но броят им е значително по-малък, от тези, които се пързалят на „Юнак“. На опашката е Георги Александров, който със сина си, племенника и приятели са дошли, за да се потопят в магията на забавлението.

„Пързалянето на лед е хубав спорт и зимните спортове като цяло. За тази седмица идваме за пети път. С тази пързалка покривам спортните си изяви“, заяви Александров и добави, че преди да дойдат тук са посетили пързалката на „Славия“, но са разбрали, че тя няма да работи до края на месеца. /БГНЕС