Солскяр пое глътка въздух след класика над Тотнъм

Манчестър Юнайтед показа реакция след унижението от Ливърпул миналата неделя, когато тимът отстъпи на големия си враг с 0:5 у дома, с класически успех над Тотнъм с 3:0 като гост в мач от десетия кръг на английската Висша лига.

На „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в Лондон първата част бе равностойна без много възможности за гол пред двете врати. Домакините рядко опитваха да застрашат вратата на Давид Де Хеа, като Кристиан Ромеро помисли, че е открил резултата в 27-та минута, но попадението бе правилно отменено заради засада на централния защитник на „шпорите“. От другата страна, Фред отправи хубав изстрел от далечно разстояние, който бе отразен от Юго Лорис.

Кристиано Роналдо (л) даде гол и асистенция за победата над Тотнъм.

Френският страж обаче беше безпомощен в 39-та минута, когато Бруно Фернандеш намери Кристиано Роналдо с меко подаване и звездата на „червените дяволи“ реализира със страхотен шут от воле по диагонала. След паузата Тотнъм продължи да бъде изключително беззъб в атака, а гостите вкараха нови два гола. Първо Роналдо, който отбеляза втория си гол в началото на втората част, отменен заради засада, изведе в коридор Единсон Кавани за 2:0, а появилият се от скамейката Маркъс Рашфорд оформи класиката четири минути преди края на редовното време. Тотнъм завърши двубоя без точен удар по посока вратата на Де Хеа.

Така, Юнайтед показаха нужната реакция след тежката загуба от Ливърпул, докато феновете на Тотнъм освиркаха бързо своите любимци за постната продукция в днешния сблъсък. В класирането „шпорите“ са осми с 15 точки, докато „червените дяволи“ изместиха съперника със 17 на петата позиция. В следващия кръг Тотнъм гостува на Евертън, докато Юнайтед на Оле Гунар Солскяр, който пое глътка въздух, приема Манчестър Сити в градско дерби.

По-рано през деня, шампионите допуснаха изненадваща домакинска загуба от Кристъл Палас с 0:2 в двубой от десетия кръг на английската Висша лига.

„Орлите“ поведоха още в 6-та минута след точната интервенция на Вилфред Заха. В края на първото полувреме нещата за "небесносините" се объркаха тотално след директния червен картон на Аймерик Лапорт. „Гражданите“ съумяха да вкарат топката в мрежата на гостите чрез Габриел Жезус, но попадението бе отменено от ВАР. В края на мача Конър Галахър, който асистира за първия гол, сложи точка на спора с второ попадение за Патрик Виейра и компания, които помрачиха юбилейния мач номер 200 за мениджъра на Сити Пеп Гуардиола във Висшата лига.

На „Анфийлд“ Ливърпул също сбърка, завършвайки наравно 2:2 с Брайтън. „Червените“ потеглиха летящо с две попадения на капитана Джордан Хендерсън и Садио Мане, но в края на полувремето Енок Мвепу върна един гол с чудесен удар, който изненада Алисон. След паузата „чайките“ стигнаха до точката след гол на Леандро Тросард.

Пеп Гуардиола и компания загубиха за първи път през сезона на "Етихад" в Премиършип.

От грешките на Сити и Ливърпул се възползва лидерът в класирането Челси, който увеличи преднината си на върха в класирането. „Сините“ постигнаха класическа победа при визитата на Нюкасъл с 3:0. И трите попадения паднаха след почивката, като точни бяха Рийс Джеймс на два пъти, и Жоржиньо от дузпа. Възпитаниците на Томас Тухел водят вече с три точки пред втория Ливърпул и с пет пред третия Манчестър Сити.

В останалите два мача от съботния следобед в Премиършип, Бърнли надви Борнемут с 3:1, докато Саутхемптън надигра Уотфорд с 1:0 като гост. /БГНЕС