Солскяр: Вярвам в себе си, не можем да се откажем сега

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр отхвърли вероятността да подаде оставка след унизителната загуба в дербито с Ливърпул с 0:5 на "Олд Трафорд", макар че призна, че това е "най-мрачният момент" в кариерата му начело на тима.

Юнайтед бяха тотално надиграни от големия си съперник пред собствена публика и накрая можеха да са доволен, че мърсисайдци намалиха оборотите след петия гол в началото на второто полувреме и не потърсиха още попадения след червения картон на Пол Погба в 60-та минута. "Трудно ми е да кажа нещо, освен че това е най-мрачният ми ден начело на тези играчи. Не бяхме на ниво, нито индивидуално, нито като отбор. Не може да дадеш на отбор като Ливърпул такива шансове, но, за съжаление, ние го направихме. Ние създадохме положения, те също, но ние не реализирахме шансовете си, а те бяха прецизни. Третият гол реши мача", коментира Солскяр след тежкото поражение.

"Отговорността е моя. Треньорският щаб е брилянтен, аз избирам по какъв начин ще подходим в даден мач, но днес не бяхме прецизни в атака. Миналата година загубихме от Тотнъм с 1:6, но това е много по-тежко. Точно срещу този отбор, за мен като човек от Манчестър е много тежко, но ние трябва да се вдигнем възможно най-бързо и да продължим напред", допълни норвежецът.

Запитан дали той все още е точният човек за Манчестър Юнайтед, Солскяр отговори: "Стигнахме твърде далеч като група и сме твърде близо, за да се отказваме сега. Вече мисля какво трябва да свършим утре. Не мога да кажа, че съм се чувства по-зле от това. Това е най-ниската ми точка. Но аз поемам отговорността. Вярвам в себе си, вярвам, че се доближаваме до това, което искам да постигна с клуба. Мисля, че постигнахме развитие, но резултатите напоследък не са добри. Но аз трябва да остана силен и да вярвам в това, което правим, вярвам в щаба и играчите", завърши треньорът на Юнайтед. /БГНЕС