Солскяр: Искаме да вдигнем трофей през този сезон

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр призна, че той и възпитаниците му отчаяно искат да вдигнат трофей през този сезон, след като през миналата кампания тимът достигна три полуфинала, но загуби и трите.

Оле Гунар Солскяр.

"Естествено, че една от целите ни е да спечелим трофей. Искаме всеки сезон да се подобряваме, а за да подобрим представянето си от миналата година, трябва да достигнем до финал. Когато стигнеш до финал, има значение само едно нещо - да вдигнеш трофея", коментира Солскяр преди двубоя с Евертън от четвъртфиналите за Купата на лигата.

"Спомням си, когато спечелих първия си трофей (титлата във Висшата лига през 1997). Дори в края на кариерата ми си спомням, че Патрис Евра и Неманя Видич стигнаха до първи трофей, когато спечелихме Купата на лигата през 2006 година. Това винаги помага на един отбор да израсне. Отчаяно искаме да стигнем до трофей, играчите искат да се научат как да печелят титли", допълни треньорът на Юнайтед.

Манчестър Юнайтед гостува на Евертън в четвъртфиналите на Купата на лигата в сряда от 22:00 часа българско време. /БГНЕС