СОС с пореден опит да избере председател, Борис Бонев пак е кандидат

ПП-ДБ-СС отново издигна Борис Бонев за кандидат за председател на СОС, предаде репортер на БГНЕС.


"Възраждане" отново издигна Красимир Гълъбов за председател на СОС.

Иван Таков от БСП отново излъчи кандидатурата на Диана Тонова за шефския пост.

Георги Георгиев от ГЕРБ изиска кметът на София Васил Терзиев да се яви на заседанието по избор на председател на СОС. Антон Хекимян подкрепи Георгиев и призова кмета Терзиев да обясни по какви политики и как търси подкрепа сред лидерите на отделните партии.

Карлос Контрера от ВМРО-БНД призова да започнат дебат по предложенията за председателя на общинския съвет. Той коментира, че ПП-ДБ-СС са "бързали заседанието да е в понеделник. "Казах ви, че е за ваше добро да си дадете време. Смятате ли, че когато предлагате един и същи човек, който не беше избран, сега ще бъде избран. Смятате ли, че настъпването на една и съща мина ще даде резултат?", запита Контрера.

Пламен Данаилов от ИТН настоя кметът Терзиев да се яви и да разясни кога ще внесе бюджета за догодина, както и да представи своите политики. Той също настоя заседанието на съвета да бъде прекъснато докато кмета Терзиев не се яви.

Днес СОС прави пореден опит да избере свой председател. На предното заседание общинските съветници не успяха да изберат председател. След първото неуспешно гласуване на балотаж отидоха Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонова от БСП.

Гласуването бе тайно. 44 общински съветници гласуваха, а 12 гласа бяха недействителни. Борис Бонев получи 23 гласа подкрепа, а Диана Тонова 9. След като нито един от кандидатите не бе избран, се взе решение в понеделник да се насрочи ново заседание, на което да бъде направен отново опит да бъде избран председател на СОС.

БГНЕС припомня, че ГЕРБ-СДС не издигна своя кандидатура и не участва в гласуването на шеф на СОС. От там подчертаха, че ще бъдат силна опозиция.

Новият общински съвет и кмет на София положиха миналата седмица клетва и встъпиха в длъжност. Всяка една група в СОС - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ-СС, БСП, “Възраждане”, КОД, ИТН и общинският съветник Карлос Контрера нямат нужното мнозинство, за да въвеждат политики за София, затова компромисите ще са нужни. Тепърва ще видим как и дали консенсусът ще намери място. /БГНЕС